Foto-Valdis Semjonovs

Plātsmaize ar tomātiem un olīvām
 0

Mīklai: 1, 5 glāzes kazas piena, 5 glāzes kviešu miltu, 1 ola, 1/2 tējk. sāls, 2 ēd. k. cukura, 2, 5 ēd. k. eļļas vai sviesta, 1 paciņa sausā rauga, pētersīļi, sīpoli, tomāti, olīvas.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Bļodā, kur gatavo mīklu, ieber visas sausās sastāvdaļas. Iesijā miltus. Tad pievieno uzsildītu pienu un eļļu (vai sviestu). Glāzē ielej ūdeni (ceturtdaļu no tilpuma), pieber raugu un maisa, līdz tas izkūst. Tad pievieno bļodas saturam un visu rūpīgi samaisa. Samīca viendabīgā masā. Mīklai pievieno sasmalcinātus pētersīļus. Tad mīklu izrullē uz pannas un noliek siltā vietā, lai uzrūgst (jāraugās, lai nebūtu caurvēja). Pēc aptuveni 20 minūtēm uzrūgušo mīklu pārklāj ar sagrieztām tomātu un olīvu ripiņām, sasmalcinātiem sīpoliem. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un 35 minūtes cep 220 grādu temperatūrā.

Gatavoja krodziņa “Lāsīte” šefpavārs Ivo Lamberts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.