Foto no vatrushki.blogspot.com

Pīrāgs ar upenēm un jāņogām 0

Mīklai:

200 g miltu

1 tējkarote cepamā pulvera

125 g atdzesēta sviesta

150 g cukura

2 olu dzeltenumi

Pildījumam:

500 g upeņu un jāņogu

2 olu baltumi

50 g cukura

2 tējkarotes cietes

1. Miltus izsijā, pievieno cepamo pulveri. Tad pieliek sviestu un cukuru, olu dzeltenumus. Izveido mīklu. Liek leduskapī uz pusstundu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

2. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izrullē mīklu, liek formā, maliņas liecot uz augšu. Sadursta ar dakšiņu un cep 15 minūtes. 

3. Nomazgā ogas, noņem kātiņus. 

4. Rūpīgi sakuļ olu baltumus, pakāpeniski pievieno cukuru. Pievieno cieti, kuļ vēl pāris minūtes. Rūpīgi iemaisa ogas un šo masu kārto uz izceptās mīklas. Cep vēl 10-12 minūtes. Var rotāt ar ogām. 

Recepte no vatrushki.blogspot.com

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.