Foto – http://vkusnoe.biz/

Pīrāgs ar bezē 0

Sastāvdaļas mīklai:

300 g miltu

2 tējkarotes cepamā pulvera

150 g cukura

1 paciņa vaniļas cukura

2 olas

100 g sviests

Virspusei un bezē:

800 g mandarīnu

6 olas

1 kg zema tauku satura biezpiena

375 g cukura

2 paciņas vaniļas cukura

2 paciņas vaniļas pudiņa maisījuma

200 g saulespuķu eļļas

4 ēdamkarotes citronu sulas

500 ml piena

Kā gatavot?

Visas mīklas sastāvdaļas sajaukt un samīcīt. Ietin maisiņā un ieliek ledusskapī uz stundu.

Reklāma
Reklāma
Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas

Izņemt mīklu, izrullēt un uzklāt uz ietaukotas pannas. Mīklu sadurstīt ar dakšiņu.

Bezē un virsiņai ņemt olas un atdalīt olu dzeltenumu no baltumiem. Biezpienu sajaukt ar 175 g cukura, vaniļas cukura, pudiņa maisījumu un olas dzeltenumiem. Pievienot eļļu, citronu sulu un pienu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Notīrīt mandarīnus, sagriezt gabaliņos un uzklāt uz mīklas. Pa virsu uzklāt biezpiena masu.

Cept 45-50 minūtes 180 grādos.

Sakult olu baltumus ar cukuru un uzklāt uz pīrāga 10 minūtes pirms cepšana beigām.

Gatavo pīrāgu uz nakti atstāj atdzist aizvērtā cepeškrāsnī.

Recepte no vkusnoe.biz

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.