Smilšu mīkla 0

Sastāvdaļas:

• 300 g kviešu miltu

• 200 g sviesta

• 1 ola

• 1 ēdamkarote piena vai ūdens

• šķipsniņa cukura

Pagatavošana:

Izņem no ledusskapja sviestu (tam jābūt aukstam!) un ar rokām sīki saplucina vai sarīvē uz rīves. Saplucinātajam sviestam pakāpeniski pievienojot miltus, mīca, līdz visi sviesta gabaliņi izmīcīti. Tad pievieno pienu vai ūdeni, olu un cukuru. Mīklu ar rokām ātri samīca viendabīgā masā. Ilgi mīcīt nevajadzētu, jo tad mīklas izstrādājumi izcepot kļūst cieti.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 lietas, no kurām jāatbrīvojas līdz Jaunajam gadam
“Es tevi gaidu! Kur tu esi?” Miljardieris ierodas uz divkauju pie veikala “Lidl”, uz kuru viņu izsaucis nepamierināts klients
Krievijas militārajās bāzēs pie robežām ar Baltijas valstīm un Poliju notiek aktīva rosība. Ko satelītattēlos pamanījuši igauņi?
Lasīt citas ziņas

Ja mīklai pievieno nedaudz kakao pulvera, iegūst skaisti brūnus cepumus. Tai piestāv arī vaniļas cukurs un citrona vai apelsīna miziņas.

Kad mīkla samīcīta, to ietin pārtikas plēvē un ļauj pusstundu pastāvēt vēsumā, lai uzbriest miltos esošais lipeklis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Smilšu mīklas izstrādājumus cep 220 °C. Augstākā temperatūrā tā neizcepas vienmērīgi, bet zemākā izkalst. Aptuvenais cepšanas ilgums ir 20–30 minūtes.

Lai mīkla sanāktu čauganāka, tai ieteicams pievienot nedaudz augu eļļas.

Jo augstāka labuma miltus izmanto, jo mīklai nepieciešams vairāk šķidruma.

Foto: SHUTTERSTOCK

No smilšu mīklas cep cepumus, groziņus, kliņģerīšus, izmanto par pamatu dažādām kūkām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.