Plaucētā mīkla 0
Sastāvdaļas:
• 1 glāze kviešu miltu
• 1 glāze ūdens
• 100 g sviesta
• 4 olas
• šķipsniņa sāls
• šķipsniņa cukura
Pagatavošana:
Katlā ielej ūdeni, pievieno sviestu, sāli, cukuru un uzvāra. Verdošā šķidrumā ieber izsijātus miltus un, maisot ar koka karoti, masu turpina karsēt, kamēr tā atlec no trauka malām un veļas kamolā. Katlu noceļ no plīts, apmaisa. Turpinot maisīt, ielej sakultu olu, iemaisa mīklā un tad pievieno nākamo olu. Olas turpina pievienot, kamēr mīkla kļūst mīksta, bet neplūst.
Plātī ieklāj cepampapīru. Ar samitrinātu tējkaroti vai caur konditorejas maisiņu ar rievotu uzgali uz plāts veido vajadzīgā lieluma un formas izstrādājumus, ievērojot atstarpes, jo cepoties tie gandrīz trīskārt palielinās apjomā.
Atkarībā no izstrādājumu lieluma tos 20–30 minūtes cep 180–200 °C. Lai nesaplaktu, pirmās 15 minūtes krāsns durvis nedrīkst atvērt.
No plaucētās mīklas cep eklērus un citus konditorejas izstrādājumus, ko pilda ar putukrējumu, saldiem vai sāļiem krēmiem.