Pīrādziņi “Desu rullīši” jeb citādi hotdogi 0
Pīrādziņi Sausage rolls jeb “Desu rullīši”
Sastāvdaļas
Kārtainā mīkla
300g maltās gaļas
1 liels sīpols
Pētersīļi
Sāls, pipari pēc garšas
Ola apsmērēšanai
Pagatavošana
Sīpolu smalki sagriezt. Zaļumus smalki sakapāt. Visu sajaukt kopā ar malto gaļu un pievienot sāli un piparus pēc garšas.
Mīklu izrullēt, sagriezt 15 cm platās loksnēs. Pa vidu uzlikt malto gaļu un ietīt mīklā. Šuvei jābūt apakšā.
Ar asu nazi sagriezt 4-5 cm lielos gabalos un ar šķērēm augšpusē krusteniski iegriezt caurumiņus.
Pa šiem caurumiņiem nāks laukā karstais gaiss, un gaļa tik ļoti nesarausies.
Pīrādziņus apsmērēt ar olu un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 min.
Var pasniegt gan karstus, gan aukstus.
Ja izveido rullīšus lielākus, var tādus pasniegt arī kā pamatēdienu, piemēram ar dārzeņiem.
Recepti piedāvā