Ikdienas lietošanā ērtāka elektriskā cepeškrāsns 0
Šefpavārs, “Restorānu servisa skola” īpašnieks Māris Astičs ikdienas lietošanā dod priekšroku elektriski darbināmām cepeškrāsnīm. “Protams, malkas krāsns ir visforšākā, jo tur ir visi dabiskie aromāti. Lietuvā pat ir jauns restorāns, kur visi strādā ar malkas krāsnīm – tur atgriežas pie pamatvērtībām un klasikas. Tomēr, ja runājam par dzīvi pilsētā, elektriskā cepeškrāsns būtu gudrākā izvēle, kaut gan gāze ir lētāka. Gāze ir nedrošāka, šādām cepeškrāsnīm nevar precīzi noteikt temperatūru, gāzei vajag ventilāciju, apdeg trauki utt.” stāsta pavārs.
Viņš arī neieteiktu izvēlēties tehniku, kurā ir apvienotas vairākas ierīces – mikroviļņu krāsns, grils un cepeškrāsns. Katra individuāli strādās perfekti, bet apvienojot ideāli tās nedarīs neko. M. Astičs arī noteic, ka sava cepeškrāsns ir jāiepazīst, lai saprastu, ko tā var izdarīt. “Mans skolotājs reiz teica – lai iemācītos, jāsāk gatavot mājās. Teicu, ka man ir tikai gāzes virsma. Skolotājs savukārt atbildēja, ka ir milzīgi daudz iespēju, ko var gatavot tikai uz plīts virsmas vien! Šobrīd viss iet uz lēno gatavošanu, kur nav nozīmes lielai jaudai, bet gan nemainīgai temperatūrai,” norāda šefpavārs.
Viņš arī uzsver, ka cepeškrāsns izvēlē ļoti svarīga loma ir tās kopšanai: “Jāskatās, lai nebūtu bezjēdzīgu stūrīšu, kur nevar tikt klāt.”