Piparmētru krēmzupa ar zirņiem un kukurūzu 0
Sastāvdaļas:
2 krūzes zaļo zirnīšu
1,5 krūze kukurūzas
1 glāze ūdens
1 sīpols
1 bundžiņa kokosriekstu piena
1 buntīte svaigu piparmētru
1/2 citrons
olīveļļa pēc garšas
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
1. Nelielā ūdens un olīveļļas daudzumā tvaicē zirņus un kukurūzu. Sagriež sīpolu un apcep, līdz kļūst zeltains un mīksts. Sīpolus pievieno zirņiem un kukurūzai. Pievieno vēl glāzi ūdens un divas glāzes kokosriekstu piena, visu uzvāra.
2. Liek katlā svaigu piparmētru, izspiež pusi citrona sulas, pieliek sāli un piparus. Visu sablenderē līdz vienmērīgai konsistencei. Liek šķīvjos un rotā ar piparmētru lapiņām un zaļajiem zirnīšiem.
Recepte no eda.ru