Foto-Aija Geida

Piparkūkas veselīga dzīvesveida piekritējiem 0

Katliņā ieber pusi no cukura daudzuma un apbrūnina. Kad masa sāk burbuļot, pielej ūdeni. Nepārtraukti maisa, līdz veidojas viendabīga konsistence, un tikai tad pievieno atlikušo cukuru. Kad cukurs izkusis, liek klāt sviestu un skābo krējumu. Visu karsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno garšvielas, samaisa un liek atdzesēties.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Kad masa atdzisusi, tajā iemaisa sakultu olu. Atsevišķā bļodā miltiem pieber cepamo pulveri un samaltas mandeles. Sajauc kopā abas masas un rūpīgi izmīca, kamēr mīkla kļūst spīdīgi gluda un viendabīga. Vismaz divas stundas patur ledusskapī. Tad plāni izrullē un cep +180 °C aptuveni 10 minūtes. Piparkūku garša atšķiras, jo tās ir gatavotas no rudzu miltiem. Tiem, kam patīk veselīgi našķi no pilngraudu miltiem un medus, – šīs ir favorītes!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.