Publicitātes foto

Pilngraudu sāļais kēkss ar šķiņķi un sieru 0

Gatavojis Ivo Cepurnieks no Līvānu novada

Reklāma
Reklāma
Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 150 g sviesta
• 160 g pilngraudu kviešu miltu
• 100 ml piena
• 130 g žāvētas gaļas
• 80 g cietā siera
• 30 g paprikas
• 3 olas
• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
• ¼ tējkarotes jūras sāls
• 1 tējkarote brūnā cukura
• ¼ tējkarotes Provansas garšvielu (vai kaltēta timiāna)
• ¼ tējkarotes svaigi maltu melno piparu

Dekorēšanai
• krēmsiers
• mārrutki
• sāls

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Garenā veidnē ieklāj cepamo papīru. Bļodā liek sviestu un puto aptuveni 3 minūtes, līdz kļūst gaisīgs. Turpinot putošanu, pievieno vienu olu. Tad pieliek divas karotes miltu un vienu olu. Samaisa. Atkal pievieno divas karotes miltu, vienu olu, kārtīgi samaisa, tad vēl vienu karoti miltu un samaisa. Šādi rīkojoties, mīklā neveidosies kunkuļi. Turpinot mīklu kult ar mikseri, lēnām pielej pienu. Atlikušajiem miltiem pieber cepamo pulveri, sāli un cukuru, Provansas garšvielas un piparus. Kēksa masai pievieno miltus ar garšvielām, kā arī sarīvētu cieto sieru, kubiņos sagrieztu žāvēto gaļu un papriku. Samaisa, lej veidnē un pārber atlikušo sieru. Cep cepeškrāsnī +220  °C 45 minūtes. Izņem no cepeškrāsns, ļauj 20 minūtes atdzist, tad izceļ ar cepamo papīru no veidnes. Kad kēkss atdzisis, virsmu noziež ar masu, kas pagatavota no krēmsiera, mārrutkiem un sāls. Dekorē ar gurķu un tomātu šķēlītēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.