Ar rozīnēm 0
• 500 g pilngraudu kviešu miltu
• 250–300 ml kefīra
• 200 g rozīņu
• 150 g smalki sarīvēta svaiga ķirbja
• 1,5 tējkarotes sāls
• 1,5 tējkarotes cukura
• Tējkarote sodas
Miltus sajauc ar sāli, cukuru un sodu. Pielej kefīru un samaisa. Tad pievieno smalki sarīvētu ķirbja mīkstumu, nomazgātas un izmērcētas rozīnes. Samīcīto mīklu (tai jābūt stingrai) ietin pārtikas plēvē (vai ieliek maisiņā) un ļauj 40 minūtes atpūsties.
Veido stingru kukulīti un cep iepriekš līdz +180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes, līdz garoziņa zeltaini brūna.