Foto-Linda Dombrovksa

Pīles zupa ar klimpām 0

Katlā liek sadalītas pārējās pīles daļas. Uzlej ūdeni, pavāra, tad noputo. Pievieno garšvielas un garšsaknes, burkānus, diļļu kātus un citus labumus.

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

Ļauj uz mazas liesmiņas vārīties vismaz trīs četras stundas. Pēc tam atdzesē. No atdzisušā buljona izņem kaulus un noskrubina gaļiņu. Buljonu izkāš un lej katlā. Pievieno burkānus, sagrieztus tomātus un papriku, tad kādu brīdi vāra.

Tikmēr sagatavo plaucētās klimpas. Protams, ja kādam ir lieli iebildumi pret klimpām, var zupai pievienot kartupeļus, bet tas jau ir cits stāsts. Lai pagatavotu klimpas, katliņā izkausē sviestu, pielej pienu un pievieno mazliet sāls. To visu uzvāra. Pievieno miltus, samaisa, piesit klāt olu (ja daudz ēdāju, tad vairākas). Ja mīkla ir par šķidru, pieliek vēl miltus. Mīklu patur ledusskapī, lai tā  atdzistu un kļūtu tvirtāka. Tad no mīklas ar tējkaroti veido klimpas un liek zupā vārīties. Beigās pievieno noskrubināto gaļu.

Raksts publicēts žurnālā “Medības”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.