Foto-Linda Dombrovksa

Pīles krūtiņas ar baklažānu biezeni 0

Ja nomedīta mežapīle, tur jautājumu nav – taisām karalisku cepeti. Bet ko darīt ar citām nomedītām pīlītēm – krīklīšiem, baltvēderiem vai brūnkakļiem. Daudzi par nožēlu neuzskata šīs pīles par kārtīgu medījumu, taču arī no mazajām pīlītēm sanāks gardum gardas vakariņas.

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

1. Noplūktās pīlītes jāsadala – izgriež krūtiņas, kas ir vērtīgākie gabaliņi. No pārējā vārīsim zupu.

 

 

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Krūtiņas pirms gatavošanas jāiemarinē. Marinēšanai noderēs ķiploki, mazliet sarīvēta ingvera, smalki sakapāti sīpoli. Pievieno citrona dzelteno miziņu un arī mazliet sulas. Tam visam pielej sojas  mērci un pieliek medu, mazliet degvīna, lai gaļa būtu mīksta. Maisījumu sajauc un tajā liek pīles krūtiņas. Gaļa marinādē jānotur vēsumā vismaz trīs stundas.

3. Krūtiņas apcep karstumizturīgā katlā no abām pusēm.

 

 

4. Pieliek klāt kartupeļus un citus dārzeņus.

 

 

5. Pa virsu uzlej mazliet pīles buljona, bet ne tā, lai viss peldētu. Drīzāk pāris kausiņus aromātam. Tad liek cepeškrāsnī un apmēram 180 grādos cep, līdz krūtiņa gatava. Noteikti nevajadzētu
pārcept, tad tās zaudēs sulīgumu un kļūs cietas.

 

 

6. Krūtiņas var pasniegt arī ar citām piedevām – apceptām sviestapupiņām, ziedkāpostiem un citiem gardumiem.

 

Baklažānu biezenis

 

 

7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, pārgriež divus vidēji lielus baklažānus, no visām pusēm apziež ar eļļu un ar griezto pusi uz augšu liek uz pannas cepeškrāsnī. Nevajadzētu aizmirst uz pannas uzklāt arī cepampapīru. Turpat blakus cep arī divas veselas paprikas. Ķiploku pārgriež horizontāli uz pusēm, ieziež ar eļļu un arī liek uz pannas. Cep apmēram 40 minūtes.

Atdzisušajām paprikām noņem miziņu, izņem ķiploku daiviņas, bet baklažāniem izkasa mīkstumu un kopā ar saujiņu koriandra vai pētersīļu sablenderē. Biezenim pievieno puses citrona sulu, mazliet olīveļļas, sāli, var arī asumam piparus, un samaisa. Var ēst gan siltu, gan arī aukstu kopā ar pamatēdienu.

Reklāma
Reklāma

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.