Pīles krūtiņa ar pastinaku biezeni un dārzeņiem 0
Katliņā izkausētā sviestā cep nomizotus, nelielos gabaliņos sagrieztus pastinakus. Apmaisa, uzliek vāku un ļauj karsēties 5 līdz 6 min. Kad tie pusmīksti, pielej saldo krējumu un sutina līdz gatavībai. Ar blenderi saputo.
Ja biezenis pārāk biezs, pievieno aukstu saldo krējumu vai pienu un turpina putot līdz vienmērīgai konsistencei.
Pīles krūtiņu sapiparo un apsāla, ar ādu uz leju cep uz vidēji sakarsētas pannas no abām pusēm brūnu, pēc tam 9 min 200 grādos karsē cepeškrāsnī.
Mazliet atdzesē, griež šķēlītēs.
Taukos, kas palikuši pāri pēc pīles krūtiņas cepšanas, viegli apcep ķiršu tomātus un noblanšētus (1 min) brokoļus.
Katliņā lej sarkanvīnu, pievieno krustnagliņas, kanēli un cukuru, vāra, līdz masa sabiezējusi. Kārto uz šķīvja un ceļ galdā.
Iesaka restorāna “Kolonāde” (atrodas Rīgā līdzās populārajai randiņu vietai – “Laimas” pulkstenim) šefpavārs Antons Konstantinovs