Pīles filejas un mango iesmiņi 0
Sastāvdaļas
Pīles krūtiņa – 1 gab.
Vīnogu kauliņu eļļa – 1 tējk.
Svaigi malti pipari – pēc garšas
Mango – 1 gab.
Marinādei
Sojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu – 1 ēdamk.
Svaigs ingvers (rīvēts) – 1/2 tējk.
Ķiploks (kapāts) – 1/2 tējk.
Laima sula – 1 tējk.
Čili (kapāts) – 1/3 tējk.
Mango biezenis – 1 tējk.
Pagatavošana.
Pīles filejas ādā nedaudz iegriež. Pannā uzkarsē eļļu, liek filejas ar ādu uz leju. Apcep 1-2 min no katras puses. Pīli ar ādu uz augšu liek cepeškrāsnī un 12-14 min cep 180 °C karstumā. Kad fileja gatava, to atdzesē.
Kamēr pīles fileja gatavojas cepeškrāsnī, var ķerties pie marinādes pagatavošanas, kopā sajaucot visas sastāvdaļas. Sagriež filejas plānās, garenās strēmelēs un liek marinādē. Ja ir vēlme, pīles filejai vari noņemt ādu pilnībā.
Mango sagriež nelielos gabaliņos un pamīšus kārto uz iesmiem kopā ar pīles filejas gabaliņiem.
Recepti piedāvā Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis