Pīles fileja Lielvārdes tumšā alus marinādē ar biešu–aveņu, burkānu–seleriju biezeņiem 1
Recepte no ģimenes restorāna HERCOGS. Šefpavārs: Andris Rūmītis
(4 porcijas)
600 g pīles krūtiņas sadala 8 strēmelēs un iemarinē. Marinādi gatavo, 200 ml Lielvārdes tumšā alus iejaucot rozmarīnu, timiānu, piparus, sāli pēc savas gaumes, gaļu marinē 1 h.
Biešu–aveņu biezenim uzvāra 200 g galda biešu, pievieno 10 ml aveņu etiķa, sāli, timiānu pēc gaumes, sablenderē, pievienojot 30 g viršu medus, samaisa, izkāš caur sietu.
Burkānu–selerijas biezenim uzvāra 400 g burkānu, 200 g selerijas saknes, pievieno 3 daiviņas ķiploku, 5 g apelsīna mizas. Kad burkāni ir mīksti, masu sablenderē, izkāš caur sietu.
200 g puķkāpostu sadala mazajos ziediņos. Uzvāra ūdeni, pievieno kurkumu, sāli pēc savas gaumes, blanšē puķkāpostus, līdz tie ir spilgti dzelteni. Paralēli noblanšē cukurzirņus.
Mērcei vāra 100 ml dārzeņu buljona, pievieno krāsnī ceptus garšaugus un saknes, ķiplokus, sīpolus, seleriju, burkānus pēc savas gaumes. Produktus liek verdošā ūdenī, pievieno sāli, piparus, 1 h vāra, izkāš. Šķidrumu atdzesē, pielej 150 ml sausā sarkanvīna, pievieno timiānu un iejauc 60 g viršu medus.
Ēdienu pasniedz, izkārtojot uz šķīvja abus biezeņus, pa vidu divas šķēles pīles filejas, pāri pārlej sarkanvīna–medus mērci, dekorē ar dzeltenajiem puķkāpostiem, cukurzirņiem, biešu lapiņām un viršu medus šūnu.
Recepte no Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta