Pildīts kabacis 0
Bagātīgā kabaču raža liek meklēt veidus, kā tos garšīgi pagatavot. No šīm rudens veltēm izdodas gan salāti ziemai un dārzeņu kotletes, gan salds uzputenis un dārzeņu sacepums.
Tos var izmantot arī zupas biezumam vai pat sarīvēt svaigus – veselīgiem salātiem ar olīveļļu, ķiplokiem un garšvielām. Šoreiz padalīšos ar viegli pagatavojamu marinādē gatavotu pildīta kabača recepti. Ja mājās nav maltās gaļas, var izmantot arī sagrieztu žāvētu cūkas speķi vai cept tikai ar tomātu un siera kapuci. Provansas garšvielas ar kabaci sader tikpat labi kā ar cepeškrāsnī ceptiem kartupeļiem. Tieši šī piedeva ēdienam piešķir īpaši labo garšu.
RECEPTE
Pildīts kabacis
Neliels kabacis, 200 g maltas liellopu, cūkas vai jēra gaļas (pēc izvēles), dažas šķēles siera, tomāts, viena ķiploku galviņa, sāls, dažas šķipsnas Provansas garšvielu maisījuma (var aizvietot ar timiānu vai rozmarīnu), auksti spiesta Latvijā gatavotā rapšu eļļa
Kabaci nomazgā, nogriež galus un pārgriež uz pusēm. Ar karoti nedaudz izgrebj vidu. Abas kabača puses ierīvē ar sāli, saspiestiem ķiplokiem (aptuveni puse no ķiploka galviņas) un rapšu eļļu. Ieliek traukā ar vāku un atstāj kādas divdesmit minūtes marinēties. Gaļu sajauc ar sīki sagrieztiem kabaču ikriem, atlikušajiem saspiestajiem ķiplokiem (var rīvēt arī uz sakņu rīves) un sāli. Gatavo masu iepilda abās kabaču pusēs un liek cepties iepriekš ietaukotā cepampannā 200 – 220 °C, aptuveni 15 – 20 minūtes. Kad kabača miziņa vietām jau kļuvusi brūna un gaļa gatava, virsū uzliek tomātu šķēles un pārkaisa ar Provansas garšvielām (sāli neliek, citādi tomāti pārāk daudz sulosies), pacep tādā pašā temperatūrā vēl piecas minūtes. Beigās uzliek siera šķēles un cep vēl piecas minūtes.
Galdā ceļ karstu un kūpošu.