Pildīti tomāti ar baziliku 0
Sastāvdaļas
2 porcijas
• 2 lieli tomāti
• 100 g rīvmaizes
• Ēdamkarote sakapātu bazilika lapiņu
• Ēdamkarote olīveļļas
• Ķiploka daiviņa
• ⅛ tējkarotes maltu melno piparu
• Šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Pannā uzkarsē olīveļļu un strauji apcep sakapātu ķiploku.
Pieber rīvmaizi un apcep, kamēr tā zeltaini brūna.
Mazliet atdzesē, pievieno bazilika lapiņas, piparus un sāli.
Tomātus pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu.
Tajos pilda rīvmaizes masu un cep +180 °C aptuveni 15–20 minūtes, līdz tomāti mīksti, bet neizjūk.
Pasniedz ar pesto vai siera un ķiploku mērci.