Pildīti šampinjoni 0
Notīra šampinjonus, izlauž kātiņu un ar karoti iztīra vidiņu. Pannā izkausē sviestu un uz mērenas uguns apcep šampinjonus, līdz tie kļūst gaiši zeltaini brūni. Tad apkaisa ar sāli un pipariem no abām pusēm un saliek cepešpannā. Uzkaisa sasmalcinātu timiānu.
Pagatavo pildījumus.
Bumbieri nomizo, sagriež mazos kubiciņos un rūpīgi samaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem, sāli un melnajiem pipariem.
Sakapātu ķiploku samaisa ar Parmezāna sieru, rīvmaizi un sviestu (istabas temperatūrā). Pusi no šampinjoniem piepilda ar zilā siera masu, otru pusi – ar Parmezāna siera masu.
Cep cepeškrāsnī +220 oC temperatūrā 5 minūtes, lai pildījums izkūst un virsējā kārta kļūst zeltaini brūna. Tā ir garda maltīte, ko pasniegt aukstajā galdā kopā ar citām vieglām uzkodām vai palutināt ģimeni svētkos.