Foto-Shutterstock

Pildīti pipari ar gardu mērcīti 2

Šie pipari izdodas neticami garšīgi – maigi, aromātiski, ar ļoti gardu mērcīti.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
Dārgā laša vietā: 5 maciņam draudzīgāki pārtikas produkti ar augstu Omega-3 saturu
VIDEO. Lepojamies! “Straume” iegūst Latvijas vēsturē pirmo “Oskaru” 50
RAKSTA REDAKTORS
“Varbūt taisnība manai māsai, kura saka, ka cilvēki pēc 50 nekam neder…” sievietes stāsts par grūtībām atrast darbu 2
Lasīt citas ziņas

Sīpolus smalki sagriezt, burkānus sarīvēt uz smalkās rīves.

Pusi no sasmalcinātajiem sīpoliem apcept uz pannas augu eļļā, pievienot pusi burkānu un visu apcept.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atsevišķā traukā sajaukt rīsus ar malto gaļu. Pievienot apceptos sīpolus ar burkāniem. Pievienot sāli un piparus pēc garšas, visu kārtīgi samaisīt.

Pipariem nogriezt cepurītes un izgrebt vidiņus, lai veidojas trauciņi. Piepildīt piparus ar sagatavoto gaļas pildījumu.

Trauciņā sajaukt krējumu ar tomātu mērci.

Lielā katlā, kurā gatavosies visi pipari, likt atlikušos neapceptos sīpolus un burkānus. Pievienot sagatavoto krējuma un tomātu mērces maisījumu. Visu kārtīgi samaisīt.

Virsū uz mērcītes likt pa vienam visus pildītos piparus ar pildījumu uz augšu, cieši blakus citu citam.

Katliņā ieliet ūdeni (apmēram pipariem līdz vidum) un uz vidējas uguns sautēt zem vāciņa apmēram 40 minūtes.

Pasniegt piparus var ar krējumu vai ar mērcīti, kurā tie gatavojās.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.