Pildīti kartupelīši – fantastisks un sātīgs gardums 0
Sastāvdaļas – 6 lieli kartupeļi, sīpols, pētersīļi pēc garšas, 150 g šķiņķa, ēdamkarote sviesta, sāls, melnie malti pipari, malts čili pipars (pēc garšas), 50 g cieta siera, ēdamkarote miltu, ola, lociņi pēc garšas.
Pagatavošana.
Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu novāra.
Pētersīļus un lociņus smalki sagriež.
Sīpolu un šķiņķi sagriež kubiciņos un uz pannas sviestā apcep.
Kartupeļus nomizo. Pārgriež uz pusēm, izgrebj kartupeļiem viduci un to sagriež mazos gabaliņos. Pievieno apcepto šķiņķi un sīpolus, pētersīļus, lociņus un sarīvētu sieru. Visu ļoti kārtīgi samaisa. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Ar iegūto masu piepilda kartupeļu pusītes. Savieno kopā divas pusītes, lai iznāk kā vesels kartupelis. To apviļā miltos, tad sakultā olā, atkal miltos. Cep eļļā zeltaini brūnus.
Labu apetīti!