Pildītas olas ar sēnēm – garda uzkoda 3
Sastāvdaļas – 7–10 vārītas olas, 150 g jebkuru sēņu, liels sīpols, liels burkāns, majonēze, sīpollociņi vai jebkuri citi zaļumi, sāls, pipari, augu eļļa.
Pagatavošana.
Sīpolu smalki sagriež, burkānus sarīvē uz smalkas rīves.
Lociņus un citus zaļumus smalki sagriež.
Olas pārgiež uz pusēm, izņem dzeltenumus un tos sarīvē uz smalkas rīves.
Uz pannas augu eļļā apcep sīpolu, pievieno burkānu. Pannā pievieno sēnes, sāli un piparus. Visu cep 20–25 minūtes, pēc tam atdzesē.
Sacepto masu no pannas liek blenderī un sablendē.
Liek traukā, pievieno sarīvētos dzeltenumus, zaļumus, visu kārtīgi samaisa. Pievieno nedaudz majonēzes, visu samaisa.
Iegūto masu pilda olu pusītēs.