Pildītas olas 0
Lai pietiktu olu dzeltenumu pildījumam, ņem mazliet vairāk olu. Tās liek vārošā ūdenī, uz ātras uguns novāra cietas (~ 7–8 minūtes, ilgāk ne, lai dzeltenums nekļūtu zils ), izņem un liek aukstā ūdenī. Kad atdzisušas, noloba, pārgriež gareniski uz pusēm un izņem dzeltenumus. Tos izrīvē caur sietiņu, pieliek majonēzi, skābo krējumu, sāli un sinepes pēc garšas, visu labi saputo blenderī. Sagatavoto masu liek konditorejas maisiņā vai pergamenta tūtā, kam galā rievaina caurulīte, un pilda olu pusītēs. Uzliek laša, ķilavas vai marinētas siļķes gabaliņu vai žāvētas desas ripiņu.
! Ja ir pacietība, pildīto olu var padarīt par putniņu, no redīsa izgriežot spārnu vēdeklīšus, pāri mugurai liekot marinēta gurķa strēmelīti, knābi taisot no vārīta burkāna, bet acu vietas iezīmējot ar melno piparu graudiem.