Foto – Valdis Semjonovs

Pildītas olas 0

Lai pietiktu olu dzeltenumu pildījumam, ņem mazliet vairāk olu. Tās liek vārošā ūdenī, uz ātras uguns novāra cietas (~ 7–8 minūtes, ilgāk ne, lai dzeltenums nekļūtu zils ), izņem un liek aukstā ūdenī. Kad atdzisušas, noloba, pārgriež gareniski uz pusēm un izņem dzeltenumus. Tos izrīvē caur sietiņu, pieliek majonēzi, skābo krējumu, sāli un sinepes pēc garšas, visu labi saputo blenderī. Sagatavoto masu liek konditorejas maisiņā vai pergamenta tūtā, kam galā rievaina caurulīte, un pilda olu pusītēs. Uzliek laša, ķilavas vai marinētas siļķes gabaliņu vai žāvētas desas ripiņu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

! Ja ir pacietība, pildīto olu var padarīt par putniņu, no redīsa izgriežot spārnu vēdeklīšus, pāri mugurai liekot marinēta gurķa strēmelīti, knābi taisot no vārīta burkāna, bet acu vietas iezīmējot ar melno piparu graudiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.