Pildītas dateles ar Filadelfijas sieru un valriekstiem 0
Sastāvdaļas
• 20 žāvētu dateļu
• 150 g Filadelfijas siera
• 70 g valriekstu (pusītes)
• ēdamkarote apelsīna sulas
• ēdamkarote medus
• 2 ēdamkarotes rīvētas apelsīna miziņas
Pagatavošana.
Dateles gareniski pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Labāk izvēlēties stingras dateles, jo ar mīkstajām grūti darboties. Sausos un cietos augļus piecas minūtes pavāra cukura sīrupā. Valriekstu pusītes ber uz pannas un 5–8 minūtes apgrauzdē cepeškrāsnī +180 °C, līdz tie sāk smaržot. Filadelfijas sieru saputo gaisīgā, krēmīgā masā, pievieno medu, apelsīna sulu un miziņu. Samaisa un ar mazu karoti pilda datelēs. Katrai uzliek pa valrieksta pusītei.