Pildīta omlete Džeimija Olivera gaumē 0
Iztīra, sablenderē avokado. Piespiež klāt divu laimu sulu, sasmalcina kinzu, pievieno jogurtu un nedaudz eļļas, blenderē, kamer izveidojas vienmērīga masa. Pievieno garšvielas
Nomizo sīpolu un burkānu, smalki sarīvē, tad smalki sagriež kāpostu. Ļoti smalki sasmalcina čili pāksti un visu sajauc lielā bļodā. Pievieno atlikušās koriandra lapas, tad pārlej ar avokado mērci un labi sajauc. Atkal pagaršo un pēc vajadzības pievieno garšvielas.
Atsevišķā bļodā sakuļ visas olas, pielejot nedaudz ūdens, pieliek sāli un piparus.
Lielu pannu ar nepiedegošu pārklājumu uzkarsē, pagriež karstumu uz vidēju. Uzlej pilienu eļļas, pēc tam – 1/4 olu kulteņa. Izlīdzina pa visu pannu, uzrīvē 1/4 daļu siera un ļauj tam izkust. Tad cep omleti, to neapbrūninot, līdz maiga, zīdaina un gluda – aptuveni 2 minūtes un tikai no vienas puses. Uzslidina uz šķīvja, ar karoti pārliek pāri 1/4 daļu avokado un dārzeņu pildījuma, tad rūpīgi uzloka sānus un apgriež otrādi. Pasniedz ar pāris pilieniem laima sulas un šķipsniņu kinzas.
Sagatavots pēc jamieoliver.com