Pildīta cūkgaļas karbonāde ar karamelizētiem sīpoliem 0
Sastāvdaļas
• Cūkgaļas karbonāde
• Siers (48%)
• Dzērvenes
• Sīpoli
• Pipari
• Sāls
• Eļļa
• Rīvmaize
• Medus
• Tomāti
• Puravs
• Sviests
• Vārīti kartupeļi
• Siltā miltu mērce
Pagatavošana.
Izklapē divas karbonādes šķēles. Uzbārsta garšvielas, pilda ar sieru un dzērvenēm, satin, apviļā olā un rīvmaizē un cep zeltaini brūnas.
Kamēr cep gaļu, sīpolus sagriež ripiņās un karamelizē uz pannas, pievienojot medu.
Ēdiena izkārtojums uz šķīvja nav nejaušs – tas ir stāsts par Saldu. Savulaik saldenieks dzejnieks Māris Čaklais par šo pilsētu rakstīja: “Brauc, no kuras puses gribi, kā bļodā, tā bļodā.” “Magdalēnas” pavāres šos vārdus interpretēja, ēdienu uz šķīvja kārtojot aplī virzienā uz centru, tādējādi simbolizējot, ka visi ceļi ved uz Saldus centru. Pārgrieztajā veltnītī redzamais siers un dzērvenītes simbolizē skaisto panorāmu, kas paveras, iebraucot pilsētā.