Foto – Matīss Markovskis

Pīlādžu marmelādē karamelizēti burkāni un pētersīļa saknes 0

Pagatavošanas laiks – 30 minūtes

Sastāvdaļas – 5 burkāni, 5 pētersīļa saknes, 3 ēdamkarotes pīlādžu marmelādes, 50 g sviesta, 100 g drupinātu lazdu riekstu, sāls un pipari.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
Kokteilis
Laimīgais datums 22.02. – šīm 4 zodiaka zīmēm tā solās būt īpaši veiksmīga diena
Lasīt citas ziņas

Burkānus un pētersīļa saknes nomizo un gareniski pārgriež uz pusēm (vai četrās daļās, ja ir lielāki). Pannā izkausē sviestu un apcep saknes, kamēr tās zeltainas. Pielej ūdeni – tik daudz, lai saknes līdz pusei būtu nosegtas. Sautē, kamēr saknes mīkstas un ūdens gandrīz iztvaikojis.

Pievieno sāli, piparus, lazdu riekstus un pīlādžu marmelādi. Karsē, kamēr cukurs karamelizējas.

Iznāk veselīga un rudenīga uzkoda.

Pavāres piebilde

CITI ŠOBRĪD LASA

Marmelāde palīdz saknītēm karamelizēties, padara tās spīdīgas un gardas. Īpašu garšu piešķir riekstu piedeva.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.