Pīlādžu marmelādē karamelizēti burkāni un pētersīļa saknes 0
Pagatavošanas laiks – 30 minūtes
Sastāvdaļas – 5 burkāni, 5 pētersīļa saknes, 3 ēdamkarotes pīlādžu marmelādes, 50 g sviesta, 100 g drupinātu lazdu riekstu, sāls un pipari.
Pagatavošana.
Burkānus un pētersīļa saknes nomizo un gareniski pārgriež uz pusēm (vai četrās daļās, ja ir lielāki). Pannā izkausē sviestu un apcep saknes, kamēr tās zeltainas. Pielej ūdeni – tik daudz, lai saknes līdz pusei būtu nosegtas. Sautē, kamēr saknes mīkstas un ūdens gandrīz iztvaikojis.
Pievieno sāli, piparus, lazdu riekstus un pīlādžu marmelādi. Karsē, kamēr cukurs karamelizējas.
Iznāk veselīga un rudenīga uzkoda.
Pavāres piebilde
Marmelāde palīdz saknītēm karamelizēties, padara tās spīdīgas un gardas. Īpašu garšu piešķir riekstu piedeva.