Foto – Matīss Markovskis

Pīlādžu marmelādē karamelizēti burkāni un pētersīļa saknes 0

Pagatavošanas laiks – 30 minūtes

Sastāvdaļas – 5 burkāni, 5 pētersīļa saknes, 3 ēdamkarotes pīlādžu marmelādes, 50 g sviesta, 100 g drupinātu lazdu riekstu, sāls un pipari.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Burkānus un pētersīļa saknes nomizo un gareniski pārgriež uz pusēm (vai četrās daļās, ja ir lielāki). Pannā izkausē sviestu un apcep saknes, kamēr tās zeltainas. Pielej ūdeni – tik daudz, lai saknes līdz pusei būtu nosegtas. Sautē, kamēr saknes mīkstas un ūdens gandrīz iztvaikojis.

Pievieno sāli, piparus, lazdu riekstus un pīlādžu marmelādi. Karsē, kamēr cukurs karamelizējas.

Iznāk veselīga un rudenīga uzkoda.

Pavāres piebilde

CITI ŠOBRĪD LASA

Marmelāde palīdz saknītēm karamelizēties, padara tās spīdīgas un gardas. Īpašu garšu piešķir riekstu piedeva.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.