Pīlādžu ievārījumā marinēts cūkas cepetis ar ābolu–pīlādžu mērci, biešu biezeni un ceptiem ķirbjiem 0
Sastāvdaļas – 2 kg cūkgaļas kakla karbonādes, sāls.
Marinādei – pīlādžogu ievārījums, ķiploki, timiāns, pipari.
Mērcei – skābeni āboli un pīlādžogas, ūdens.
Piedevām – bietes, eļļa, sviests, ķiploks, timiāns, sāls, muskatķirbis, sāls, cukurs.
Pagatavošana.
Gaļu pārklāj ar ievārījumu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, timiānu, piparus un uz diennakti novieto slēgtā traukā vai pārtikas plēves maisā, lai mazāk gaisa. Vislabāk, ja to var vakuumēt.
Pēc marinēšanas no gaļas gabala notīra garšvielas, pievieno sāli un apcep uz pannas eļļā vai sviestā, kamēr brūns. Ietin folijā un cep cepeškrāsnī 160 līdz 170 °C apmēram 2 stundas. Cepšanas laiks atkarīgs no gabala lieluma. Gatavību var pārbaudīt ar termometru – jābūt 71 līdz 72 °C, ja gaļu ceļ galdā tūlīt pēc atpūtināšanas.
Mērce
Nomizotus, sagrieztus ābolus vāra ūdenī, kamēr mīksti, taču lai saglabājas vēl nelieli gabaliņi. Atsevišķi izvāra pīlādžogas, izspiež caur sietu. Sajauc ābolus un pīlādžus.
Piedevas
Ar visu mizu četrās daļās sagrieztas bietes sajauc ar eļļu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, timiānu, sāli. Ietin folijā un cep 200 °C krāsnī, kamēr mīkstas. Nomizo un sablendē, pievieno nedaudz sviestu vai saldo krējumu. Ja salkana garša, pievieno aveņu vai balzamiko etiķi.
Nomizotu ķirbi sagriež vienādos kubiņos, nedaudz apcep eļļā uz pannas, pieber mazliet sāli vai cukuru un cepšanu pabeidz krāsnī 200 °C.