Pīlādžu karaša 0

PAGATAVOŠANAS LAIKS: 40 MINŪTES + STUNDA RAUDZĒŠANAI

Reklāma
Reklāma

SASTĀVDAĻAS

* 300 g kviešu miltu

* 300 g rudzu miltu

* 150 g pīlādžu

* 20 g cukura

* 15 g sāls

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

* 17 g sausā rauga (vai trīsreiz vairāk mitrā rauga)

* 400 g remdena ūdens

* 100 g eļļas

* 100 g kaltētu sīpolu

PAGATAVOŠANA

Blendera krūzē ielej eļļu, pieber pīlādžus un kaltētos sīpolus, tad visu sablendē viendabīgā masā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Miltus ber uz galda un vidū izveido iedobi, kur iekaisa cukuru un virspusē raugu, bet sāli – maliņā, lai nesaskaras ar raugu. Iedobē ielej daļu ūdens tā, lai nelīst pāri. Aptuveni piecas minūtes ļauj raugam atdzīvoties (tas atkarīgs, kāds ir raugs, cik silts ūdens un kāda telpas temperatūra). Tad miltiem pielej pārējo ūdeni un kārtīgi samīca. Pievieno blendēto eļļas maisījumu un turpina mīcīt.

Mīklu liek siltā vietā un raudzē aptuveni 30 minūtes. Tad darba virsmu pārkaisa ar miltiem un mīklu vēlreiz ātri pārmīca, veido divus kukulīšus (var arī vienu, ja gribas lielāku) un raudzē aptuveni 30 minūtes. Cep līdz 200 grādiem iepriekš sasildītā cepeškrāsnī 25–30 minūtes.

Jau senatnē maizei lika klāt pīlādžogas, lai tā ilgāk glabātos svaiga.

Pavāres piebilde

Nav īpaši svarīgi, kādu eļļu izmanto, jo maizē ir citas spēcīgas garšas. Var ņemt kādu labāku eļļu, kas jau ir mājās un kas patīk pēc garšas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.