Pikanti salāti ar avokado un mandarīniem 0
Sastāvdaļas
• 3 mandarīni
• burkāns
• paprika
• avokado
• 3 ēdamkarotes valriekstu
• 1,5 ēdamkarotes sezama sēklu
• 3–4 ēdamkarotes diedzējumu
Mērcei
• 5 ēdamkarotes olīveļļas
• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas
• ēdamkarote cukura sīrupa
• pustējkarote sāls
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• šķipsniņa aso sarkano piparu
Pagatavošana.
Burkānus nomizo un sarīvē smalkās skaidiņās. Mandarīnus nomizo un sadala pa daiviņām. Valriekstus un sezama sēklas mazliet apgrauzdē. Papriku sagriež strēmelītēs, avokado – vidēja lieluma gabaliņos. Uz šķīvjiem kārto visas sagrieztās sastāvdaļas. Pagatavo mērci, pārlej salātiem un pārkaisa sezama sēkliņas, valriekstus un diedzējumus (vislabāk piestāv diedzētas sīpolu sēklas vai redīsi, taču var izmantot arī diedzētus zirņus, lēcas un kviešu graudus).