Pikantais tomātu lečo. KONKURSA recepte 0
Daudzas mūsu ģimenes īpašās receptes ir mantotas no vecmāmiņas. Vecmāmiņa Eižēnija bija ļoti laba pavāre un pat no nekā mācēja pagatavot gardus ēdienus. Šoreiz gribu pastāstīt recepti, kas katru rudeni tiek gatavota lielā daudzumā, lai visai ziemai pietiktu. Šī īpašā recepte ir |”Pikantais tomātu lečo”, ko izmantojam tomātu pastas vietā, gatavojot dažādas zupas, mērces, kā piedevu makaroniem un rīsiem.
Agrāk (pirms gadiem 20 un senāk) tomātu pasta bija kā delikatese, tāpēc mana vecmāmiņa katru gadu savārīja 2 lielus kastroļus, lai pietiktu visai lielajai saimei.
Un galvenais, ka ēdot šo gardo mērci, zini, ka nav neviena kaitīgā E!
Pikantais tomātu lečo
Receptes sastāvdaļas:
4 kg tomātu
0,5 kg ābolu (labāk skābu)
4 asie pipari
1 galviņa ķiploka
2 ēd.k. sāls
350 g cukura
200 g 9% etiķa
4 krustnagliņas
Kā gatavot?
Tomātus un ābolus nomazgā un sagriež mazākos gabaliņos, lai vieglāk samalt virtuves kombainā vai sablenderēt.
Jāsamaļ diezgan smalki visas satāvdaļas: tomātus, ābolus, asos pipariņus, ķiploku.
Visu masu liek katlā, pievieno sāli, cukuru, etiķi, krustnagliņas un liek uz mazas uguns karsēt 2 stundas. Kad gatavs, atdzesē un pilda tīrās burkās.
Iesūtīja Inga J.