Pikantais jēra stilbiņš ar dārzeņiem 0
Sastāvdaļas:Jēra stilbiņš, burkāni, zirņu pākstis. Marinādei: romiešu ķimenes, čili pipari, malti melnie pipari, sāls.
Kā gatavot?
Jēra stilbiņu sadala, ieberzē ar romiešu ķimenēm, čili pipariem, sāli un melnajiem pipariem. Uz karstas pannas strauji apcep. Pēc tam pusstundu turpina cept 120 – 130 grādus karstā cepeškrāsnī. Nelielus burkāniņus un jauno zirņu pākstis uz pāris minūtēm iemērc karstā ūdenī. Kad jēra gaļa gatava, to noliek atpūsties. Pa to laiku burkānus un zirņu pākstis apviļā jēra gaļas cepeša sulā. Dārzeņus un gaļu kārto uz šķīvja. Pārlej ar jēra gaļas mērci.
Gatavoja kafejnīcas “Illy” pavārs Valdis Matvejs.