Pikantais gulašs ar skābētiem kāpostiem, kartupeļiem un papriku 2
Sastāvdaļas:
1kg kartupeļu
500g skābēti kāposti
300g konservēti tomāti
2 paprikas
200ml dārzeņu buljons
1 sīpols
1 čili pipars
2 ķiploka daiviņas
1/2 tējk. ķimenes
3 lauru lapas
2 ēd.k. augu eļļa
2 tējk. malta paprika
sāls, pipari
Pagatavošana
Kāpostus sagriezt smalkāk. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt 1 ēd.k. eļļas un apcept sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sasmalcinātus tomātus un sautēt 5 min. Pievienot kāpostus, buljonu, ķimenes, apmaisīt un sautēt zem vāka apm. 1 st.
Kartupeļus nomizot un sagriezt lielos gabalos. Papriku un čili piparu sagriezt uz pusēm, izņemt sēklas un sagriezt strēmelītēs. Pannā uzkarsēt 1 ēd.k. eļļas un apcept kartupeļus. Pievienot čili piparu, paprikas pulveri un sautēt uz lēnas uguns 10 min apzsedzot ar vāku. Pievienot saldo papriku, lauru lapas un sautēt vel 5 min. Pannas saturu pārlikt katlā pie kāpostiem, apmaisīt. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus. Sautēt vēl minūtes 15-20, kamēr kartupeļi ir pilnībā gatavi. Izslēgt uguni un atstāt uz 1 stundu ievilkties.
Recepti piedāvā