Pikantais dārzeņu virums “Dzīve kā košums” 0
KĀ GATAVOT
Dārzeņus sagriež vidēji lielos gabalos, ber katlā. Pievieno dažas sīki sakapātas ingvera šķēlītes un čili pāksti. Vāra, līdz dārzeņi mīksti. Ja vēlas, lai zupa pēc garšas ir maigāka, čili pāksti izņem, ja gribas baudīt asu ēdienu – atstāj. Dārzeņiem ļauj nedaudz atdzist, pēc tam sablendē. Pusi viruma ielej citā katliņā, tam pievieno saldo krējumu, uzvāra. Vienā šķīvja pusē lej zupu bez saldā krējuma, otrā – ar saldo krējumu. Šķīvja viducī liek baltā, mīkstā siera bumbiņu, sadrupinātu zilo sieru vai garneles. Papildina ar kaltētām ķirbja sēkliņām, maizes grauzdiņiem un sakapātiem zaļumiem, šoreiz – pētersīļiem.
Gatavoja māksliniece Signe Vanadziņa, kuras darbu izstāde visu decembri skatāma Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Saulaino dienu bibliotēkā