Pikantais dārzeņu un kokosa riekstu piena sautējums. Andra Freidenfelda recepte 0
KĀ GATAVOT
Vokpannā nelielā eļļas daudzumā maisot apgrauzdē koriandra sēklas, kuminu un sinepju sēkliņas. Pievieno sakapātu zilo sīpolu. Kad sīpols viegli apcepies, liek klāt sakapātu ķiploku, pēc tam stienīšos sagrieztu pastinaku, selerijas sakni un cukīni. Maisot visu brīdi pacep, tad pievieno strēmelītēs sagrieztu papriku. Beigās liek klāt saldētos zaļos zirnīšus un pusi čili pāksts. Viegli apslaka ar sojas mērci. Vēl brīdi pacep, lūkojoties, lai dārzeņi nepārcepas. Pielej kokosa riekstu pienu un zemā temperatūrā pasautē vēl aptuveni 10 min. Ceļ galdā kopā ar vārītiem brūnajiem vai baltajiem rīsiem.
Receptes ieteicējs “Radio SWH” dīdžejs, televīzijas raidījumu vadītājs, režisors un “Labvēlīgā tipa” mūziķis Andris Freidenfelds un viņa dzīvesbiedre Agnese Vīksniņa