Foto: Aija Geida

Īstais brīdis iekraukšķināt kaut ko garšīgu! Pikanta un kraukšķīga kartupeļu uzkoda 1

Sastāvdaļas
• 800 g mazu iegarenu kartupeļu
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• ½ tējkarotes maltu melno sinepju
• ½ tējkarotes kurkumas pulvera
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
• 2 ķiploka daiviņas

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kartupeļus nomazgā, nosusina un sagriež (ar visu mizu) garos salmiņos, pārlej augu eļļu un samaisa. Ķiplokus smalki sakapā. Atsevišķā trauciņā sajauc visas garšvielas ar sāli un pārber kartupeļiem, pievieno sakapātos ķiplokus un vienmērīgi samaisa. Uzkarsētā cepeškrāsnī (līdz +200 °C) kartupeļu salmiņus cep 30–40 minūtes (atkarīgs no tā, cik biezi salmiņi). Svarīgi kartupeļus nepārcept, tiem jābūt mīkstiem, nevis sausiem un sīkstiem. Ideāla uzkoda pie alus – kraukšķīgi un pikanti! Var pasniegt arī pusdienās kopā ar biezpienu un salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.