Pikantā turku zirņu zupa – bezgaļas ēdienu cienītājiem 10
Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• 400 g novārītu (vai konservētu) turku zirņu
• 3 kartupeļi
• 2 tomāti
• 2 burkāni
• sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• 1,2 l buljona
Garšvielas
• ¼ tējkarotes čili
• ½ tējkarotes kurkumas
• 1,5 tējkarotes karija pulvera
• 1,5 tējkarotes malta ingvera
• ⅔ tējkarotes maltas paprikas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo un sīki sakapā. Burkānus sagriež plānās šķēlītēs, kartupeļus un tomātus – kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu, apcep garšvielas, pievieno sagrieztos kartupeļus, burkānus, sasmalcinātus ķiplokus un sīpolus un, nepārtraukti maisot, cep apmēram 5 minūtes. Katlā uzvāra buljonu, pieliek apceptos dārzeņus un vāra, līdz mīksti (8–10 minūtes). Pieber tomātu kubiņus, izvārītus turku zirņus (var izmantot arī pupiņas) sāli un cukuru, uzvāra. Pasniedz ar zaļumiem.