Foto – Aija Geida

Pikantā turku zirņu zupa – bezgaļas ēdienu cienītājiem 10

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 400 g novārītu (vai konservētu) turku zirņu
• 3 kartupeļi
• 2 tomāti
• 2 burkāni
• sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• 1,2 l buljona

Garšvielas
• ¼ tējkarotes čili
• ½ tējkarotes kurkumas
• 1,5 tējkarotes karija pulvera
• 1,5 tējkarotes malta ingvera
• ⅔ tējkarotes maltas paprikas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo un sīki sakapā. Burkānus sagriež plānās šķēlītēs, kartupeļus un tomātus – kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu, apcep garšvielas, pievieno sagrieztos kartupeļus, burkānus, sasmalcinātus ķiplokus un sīpolus un, nepārtraukti maisot, cep apmēram 5 minūtes. Katlā uzvāra buljonu, pieliek apceptos dārzeņus un vāra, līdz mīksti (8–10 minūtes). Pieber tomātu kubiņus, izvārītus turku zirņus (var izmantot arī pupiņas) sāli un cukuru, uzvāra. Pasniedz ar zaļumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.