Foto – Aija Geida

Pikanta tomātu mērcīte ar seleriju 0

Sastāvdaļas
• 600 g tomātu
• 100 ml baltvīna
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ķiploka daiviņas
• Sīpols
• Selerijas kāts
• Burkāns
• Ēdamkarote cukura
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅔ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas smalki sakapā. Selerijas kātu sagriež mazos kubiciņos. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves. Pannā uzkarsē augu eļļu, apcep tajā sīpolus, ķiplokus, burkānu un seleriju. Pēc tam pievieno tomātus, baltvīnu, cukuru, sāli, maltus melnos piparus un sutina, līdz mērce nedaudz sabiezē.

! Garšas akcentam var pievienot nedaudz sakapātas raudenes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.