Foto-Aija Geida

Pikanta rudens zupa 0

Sastāvdaļas: 300 g kolrābja, 125 g šķelto zirnīšu, 3 – 4 vidēji tomāti, 2 ēdamkarotes eļļas, 1 ķiploks, 1 sīpols, 1 tējkarote malta svaiga ingvera, 1,5 tējkarotes kumīna, 1 tējkarote melno sinepju sēklu, 1 maza kanēļa standziņa, ½ tējkarotes kurkumas, 1 tējkarote sāls, 2 ēdamkarotes maltu pētersīļu.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varbūt kāds pilsonis par to naudu māju uzcēla…” ļaudis diskutē, vai 150 000 eiro par “Dimdiņu” zīmola maiņu nav pārmaksāts
Lasīt citas ziņas

Pārlasa šķeltos zirnīšu un noliek uz nakti mērcēties. Kad zirnīši uzbrieduši, notecina sietiņā. Tad nomizo kolrābjus un sagriež smalkās šķēlītēs. Nomizo un smalki sakapā sīpolu. Tomātus sagriež kubiņos (labāk izvēlēties stingrus, mīksti neder). Ķiploku notīra un sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno iepriekš sagatavotas garšvielas: sarīvētu ingveru, nemaltas melnās sinepes (var izmantot arī burciņu sinepes), kanēļa standziņu, kurkumu, kumīnu jeb indiešu ķimenes (tās var aizvietot ar mūsu pašu ķimenēm). Apcep garšvielas 30 sekundes un tad pievieno kolrābjus, sakapātos sīpolus un notecinātos zirnīšus. Samaisa un cep 3 – 4 minūtes. Tad pārlej 750 ml verdoša ūdens, pievieno sāli un zem vāka pasutina 10 minūtes. Noslēdz uguni un atstāj uz pusstundu sutināties. Pārbauda, vai zirnīši mīksti. Pēc tam atkal aizdedz uguni, pievieno tomātus un ķiplokus, pasutina vēl pāris minūtes, un zupa gatava, var pievienot zaļumus. Ja šķeltie zirnīši nav pirmā svaiguma (ilgi stāvējuši noliktavā), tie var būt vēl nedaudz cieti. Tad pirms tomātu likšanas vēl mazliet jāpavāra. Iznāk aromātiska zupa, kas labi sasilda rudens vakaros.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.