Pikanta pastas receptes vēsajiem rudens vakariem 0
Oktobris pazīstams arī kā Pasaules pastas mēnesis, un kā gan citādi to atzīmēt, ja ne izbaudīt visiem iemīļoto ēdienu. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar ēdienu blogeri Kasparu Virsnīti piedāvā pikantu recepti, kas sasildīs ikviena pastas cienītāja garšas kārpiņas.
Pilngraudu Fusilli ar marinaras mērci un malto gaļu (4-6 porcijām)
Klasiskā itāļu marinara mērce, kas kombinācijā ar pilngraudu pastu ļaus sajust itāļu virtuves burvību.
Sastāvdaļas:
• 250g “Dobeles dzirnavnieka”pilngraudu Fusilli pastas;
• 1 ķiploka daiviņa;
• 400-500g malta liellopu gaļas;
• 200g marinara mērces;
• 200-250g grilēti tomātu;
• 1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma;
• 1 tējkarote Vorčesteras mērces;
• sāls;
• pipari;
• 200g Krievijas siera;
• 200g buljona;
• 30 g parmezāna siera.
Marinara mērcei
• 1 bundžiņa tomātu savā sulā;
• 1 vidēja lieluma sīpols;
• 2 ķiploka daiviņas;
• 1 tējkarote kaltēta oregano;
• 2 ēdamkarotes “Extravirgin” olīveļļas;
• sāls;
• pipari.
Gatavošana:
1) Marinaras mērce: Visas sastāvdaļas vāra 40-45 minūtes un tad saspiež ar dakšiņu, vai samaļ blenderī.
2) Ēdiens tiek gatavota vienā pannā, tajā apcep sakapātus ķiplokus kopā ar malto gaļu.
3) Cepeškrāsnī grila režīmā pagatavo tomātus, noņem mizu, sagriež palielos gabalos un pievieno maltajai gaļai.
4) Pievieno marinaras mērci, buljonu, garšvielas, Vorčesteras mērci un nevārītu pastu.
5) Sautē, uzliekot pannas vāku, aptuveni 20 minūtes.
6) Pievieno Krievijas sieru, to kārtīgi iemaisa, servē, pāri kaisot rīvētu parmezānas sieru.