Pikantā ķirbju biezzupa 0
Sastāvdaļas
• 1,5–2 kg ķirbja
• 2 tomāti
• 1 vidēja lieluma sīpols
• 1 sarkanā paprika
• 2–3 ķiploka daiviņas
• ⅓ čili pāksts vai naža gals čili pulvera
• ap 2 cm svaiga ingvera saknes
• 2 ēdamkarotes eļļas cepšanai
• sāls, cukurs, malti melnie pipari – pēc garšas
Pagatavošana.
Ķirbi un sīpolu nomizo. Ķirbi sagriež kubiņos, sīpolu sīki sakapā, sasmalcina ķiploka daiviņas, čili piparu un ingvera sakni. Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, kamēr tie caurspīdīgi, pēc tam pievieno sasmalcināto ingveru, ķiploku, čili.
Nomizo tomātus (pirms tam blanšē – iegriež mizu, uz brīdi ieliek verdošā ūdenī, lai mizu viegli noņemt). Katlā verdošā ūdenī liek ķirbja gabaliņus, papriku, tomātus un apceptās garšsaknes. Visu lēni sautē, kamēr ķirbis mīksts.
Pēc garšas pievieno sāli, mazliet cukura un melnos piparus. Visu sablendē viendabīgā masā.
Pirms pasniegšanas zupai var pieliet kokosriekstu pienu.
Zupu dažādo, pievienojot apceptas vistas filejas gabaliņus vai bekona šķēles, ķiplokā apceptas garneles, pārberot sēkliņas, sagrieztus zaļumus, grauzdiņus.