Foto – Valdis Semjonovs

Pikantā jūras velšu zupa 0

Sastāvdaļas – āte, dorada, bute, lasis, tīģergarneles, mīdijas, sīpoli, burkāni, ķiploki, lauru lapas, timiāns, rozmarīns, selerijas kāts, čili pipars, cukīni, paprika, puravs, sviests, baltvīns, savā sulā konservēti tomāti, sāls, malti melnie pipari, garšaugu sāls.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Iztīrītas vairāku veidu zivis liek katlā. Pievieno notīrītus, sagrieztus sīpolus, burkānus, ķiplokus, lauru lapas, nedaudz timiāna un rozmarīna, gabaliņu selerijas kāta un čili piparu. Vāra 5 līdz 6 stundas. Virumu atstāj uz vairākām stundām ievilkties, pēc tam izkāš. Sakapātu ķiploku, selerijas kātu, sīpolu, cukīni, papriku un puravu apcep sviestā, pielej baltvīnu, vēl brīdi pasautē. Liek klāt sablendētus tomātus savā sulā. Pannas saturu pievieno buljonam, pieber nedaudz sāls un maltus piparus. Notīrītas tīģergarneles, ātes vai butes fileju un mīdijas pārkaisa ar garšaugu sāli, pievieno mazliet piparus, apcep sviestā. Apceptās jūras veltes liek šķīvī, pārlej ar buljonu. Vidiņā kārto pāris mīdiju ar visu čaulu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.