Foto – Anda Krauze

Pikantā burkānu biezzupa ar pistāciju riekstiem
 0

Sastāvdaļas: 600 g burkānu, 250 ml dārzeņu buljona, 4 ēd. k. olīvu eļļas, 1 liels sarkanais sīpols, ķiploks, čili garšviela, baziliks, 15 ml saldā krējuma, 1 tējk. balzamiko etiķa, jūras sāls, pistācijas rieksti. Piedevas: ciabatas maize, zilais siers.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Ūdenī brīdi pavāra kartupeļus, burkānus un citus dārzeņus. Buljonu izkāš. Sīpolu un burkānus notīra, sagriež un apcep eļļā. Klāt lej buljonu, uzvāra, virumu sakuļ blenderī. Vēlreiz uzvāra, pievieno sāli, garšvielas, balzamiko etiķi, nedaudz saldā krējuma. Ja vēlas, lai zupa ir asāka, pieber nedaudz maltus čili piparus. Zupu lej šķīvī, vidū ieberot drupinātus pistācijas riekstus. Pasniedz ar šķēli ciabatas maizes, apziestu ar zilo sieru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.