
Piesiet dūšu: vistas gaļas viltotais medījums ar žāvētu speķīti un sīpoliem 0
RīgaTV 24 pavāršova “La Dolce Vita. Ar Roberto” studijā pie Roberto Meloni viesojās krodziņa “Pie lielās karotes” saimniece, sertificēta dziedniece Ligita Janēvica-Rozenberga. Viņa pagatavoja viltoto medījumu ar vistas gaļu, žāvētu speķi un sīpoliem.

Iepazīstinot ar sevi, Ligita stāsta, ka viņa nodarbojas ar dziedniecību – izgatavojot dažādas pastas un smēres, jo dabas augi esot viņas mīlestība. “Strādāju ar enerģijām, masēju, esmu apguvusi daudz un dažādas tehnikas,” – stāsta krodziņa saimniece.
Vistas gaļas viltotais medījums
Sastāvdaļas:
- 200 grami žāvēta lauku speķīša
- 6 vistu stilbiņi
- 6 sīpoli
- Garšvielas
Marinādei (vistas stilbiņiem):
- 1,5 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarote galda etiķis
- Mazliet sāls
- Ūdens
Pagatavošana:
Vistu stilbiņus dažas stundas pirms pagatavošanas iemarinē. Ja stilbiņi nav liela izmēra, pietiek, ja marinādē notur 30 minūtes.
Pēc tam ņem katliņu un visas sastāvdaļas kārto kārtās.
Pirmā kārta: vistu stilbiņi jāierīvē garšvielās. Jāliek katliņā sagrieztu speķīti.
Otrā kārta: sīpolus jāsagriež ripiņās un jāliek virsū pirmajai kārtai. Vienā sīpolu kārtā aptuveni 2 sagriezti sīpoli.
Trešā kārta: virsū liek vistu stilbiņus, vēl vienu kārtu speķīti, sīpolus. Jāatceras, ka pēdējā kārta vienmēr ir sīpoli.
Liek uz plīts un cep ar vāku uz vidēji lēnas uguns kamēr gaļa mīksta.