Piesienam dūšu pēc saldajiem svētkiem! Kreftīgs maltās gaļas ēdiens ar pipariņu 0
Valentīna diena ir saldi svētki. Kādam varbūt pat salkani? Lai nenošķebina, lūk – kreftīgs maltās gaļas ēdiens ar pipariņu.
Pikantā maltā gaļa ar rīsiem
Sastāvdaļas
1 sīpols,
1 liels burkāns,
3 ķiploka daiviņas,
puse asā pipara (vai vairāk asākai garšai),
1 ēdamkarote eļļa cepšanai,
400 g malta cūkgaļa,
1 tējkarote sāls un 1/4 tējkarote malti melnie pipari,
2 bundžiņas konservēti tomāti savā sulā (800 g),
1/2 bundžiņa konservēti ananasi (250g),
1 ēdamkarote balzamiko etiķis,
250 g gargraudu rīsi.
Pagatavošana
Sagriež sīpolu mazos gabaliņos, burkānu – nelielos kubiciņos, sakapā ķiploka daiviņas un aso piparu (izņem piparam sēkliņas, ja vēlas mazāk asu).
Katlā uzkarsē eļļu, sagriezto sīpolu cep 5 min, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
Pievieno sagriezto burkānu un cep 5 min (pielej nedaudz ūdeni pēc nepieciešamības).
Katlā liek ķiploku, aso piparu, malto gaļu, sāli, piparus, sautē vēl 10 min.
Pievieno konservētus tomātus, sautē 10-15 min, līdz burkāni ir gandrīz mīksti.
Iemaisa konservētus ananasus un sautē 5 min.
Pagaršo un pieregulē garšu, pieliekot vēl sāli, piparus, ja nepieciešams, un 1 ēdamkaroti balzamiko etiķi, lai līdzsvarotu saldumu no ananasiem.
Pasniedz ar rīsiem un sakapātiem zaļumiem pēc izvēles.
Recepti piedāvā mazumtirdzniecības tīkls CITRO