Piesien dūšu! Salāti ar brokoļiem, bekonu un sarkano sīpoliņu 3
Daudzos dārzos un siltumnīcas izauguši brokoļi. Šie salāti, kuru sastāvā ir brokoļi ir ļoti iecienīti salāti Amerikā un klasiski tos uzskata par “svētku salātiem”. Taču tos var gatavot arī ikdienā un palutināt ar tiem savus ģimenes locekļus un draugus!
Salāti ar brokoļiem, bekonu un sīpoliņu
Sastāvdaļas:
Brokoļi – 2 palielas galviņas
Sīpoli (ieteicami sarkanie) – 2 gab. vidēja izmēra
Bekons – 200 grami
Majonēze – 1 glāze
Vīna etiķis – 2 ēdamkarotes
Sāls, pipari – pēc garšas
Rozīnes – 2 ēdamkarotes (ja vēlaties)
Rieksti (pēc izvēles, sasmalcināti!) – 2 ēdamkarotes (ja vēlaties)
Pagatavošana:
1. Pannā uzkarsē pavisam nedaudz augu eļļas un pievieno kubiņos sagrieztu bekonu. To cep uz vidēji karstas uguns līdz bekons kļūst zeltaini brūns.
2. Brokoļus nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos.
3. Sīpolu nomizo un sagriež smalki.
4. Atsevišķā traukā samaisa apcepto bekonu, brokoļus un sīpolu.
5. Ja vēlaties, salātiem varat pievienot riekstus un rozīnes, taču šis nav obligāti – var iztikt arī bez tā.
6. Atsevišķā traukā sajauc majonēzi, sāli, piparus un etiķi un visu kārtīgi samaisa. Ar iegūto mērci aplej salātus un visu sajauc.
7. Ļauj salātiem “atpūsties” ledusskapī vismaz 30 minūtes.
Labu apetīti!