Ašā recepte. Pienā vārīti jaunie kartupelīši ar biezpiena mērci 12
Sastāvdaļas
• 1 kg jauno kartupelīšu
• 0,5 l piena
• 400 g biezpiena
• 200 ml saldā krējuma
• 2 cieti vārītas olas
• dažas olīvas
• zaļumi
• salātu lapas
Pagatavošana.
Kartupelīšus nomazgā un noberž, liek katlā un sālsūdenī vāra pusmīkstus. Tad ūdeni nolej, pārlej uzkarsētu pienu tā, lai būtu mazliet pārsegti. Pa reizei apmaisot, vāra mīkstus.
Biezpienu sajauc ar krējumu un sāli. Olas sagriež četrās daļās.
Kartupeļus liek šķīvjos uz salātu lapām. Klāt pasniedz biezpiena mērci un olu ceturtdaļas. Pārkaisa ar zaļumiem un olīvu šķēlītēm.