Foto-Aija geida

Piena un zemeņu saldējuma kūka 0

Sastāvdaļas piena kārtai
• 500 ml saldā krējuma
• 300 g kondensētā piena ar cukuru
• 3 ēdamkarotes pūdercukura
• 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Reklāma
Reklāma
Cilvēks samaksā, bet paliek tukšā! Kāpēc “K Senukai” pārdot pircējiem preces, kuras vēlāk nepiegādā?
RAKSTA REDAKTORS
“Visu nosaka sakari un pazīšanās…” Skaudrs Olgas stāsts par viņas ģimenes ciešanām saistībā ar vīra apsūdzību
Pēc pirkumu veikšanas, izmantojot lietotni “Temu”, cilvēkiem no bankas kartēm pazudusi nauda
Lasīt citas ziņas

Zemeņu kārtai
• 400 g zemeņu
• 150 ml apelsīna sulas
• 50 ml citrona sulas
• 100 g cukura

Rotāšanai
• 150 g zemeņu
• 10 piparmētru lapiņas

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Saldo krējumu puto ar mikseri, līdz parādās putas. Tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kondensēto pienu un puto līdz putukrējuma konsistencei. Liek uz stundu saldējuma mašīnā. Ja nav šādas ierīces, vismaz pusstundu patur ledusskapī.

Zemenes sablendē ar apelsīna un citrona sulu un cukuru. Taisnstūra veidnē ieklāj cepamo papīru, lai viegli izņemt saldējuma kūku. Ieliek putukrējumu un ļauj mazliet sastingt. Tad klāj zemeņu kārtu, vienmērīgi izlīdzina un sasaldē. Sagriež šķēlēs un rotā ar zemenēm un piparmētru lapiņām. Pirms pasniegšanas var pārliet ar zemeņu mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.