Piena koržiki – gardums bērniem 0
Sastāvdaļas – 200 g cukura, 2 tējkarotes vanilīncukura, 150 g sviesta, 150 ml piena, 2 olas, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 450–500 g miltu.
Pagatavošana.
Sviestu sakuļ kopā ar cukuru un vanilīncukuru. Pievieno olas, visu samaisa.
Pielej pienu, samaisa. Pievieno cepamo pulveri un miltus, visu kārtīgi samaisa.
Mīklu izveltnē apmēram 5–7 mm biezu.
Ar formiņu palīdzību izspiež koržikus.
Cepamo pannu ietauko vai izklāj ar cepamo papīru, virsū liek cepumus tā, lai būtu brīva vieta pa vidu.
Cep 180 grādu karstumā 20–25 minūtes.
Pirms pasniegšanas nokaisa ar pūdercukuru.
Labu apetīti!