Piena jēra karbonāde, izturēta Lielvārdes gaišā alus marinādē, glazēta viršu medū 0
Restorāns: ASTOR
Šefpavārs: Artūrs Arnicāns
Piena jēra karbonāde, izturēta Lielvārdes gaišā alus marinādē, glazēta viršu medū ar garšaugu rīvmaizi, pasniegta kopā ar marinētu sviesta ķirbi, meža dzērvenēm, viršu medus bezē, svaiga koriandra krēmu un biešu sulas biezeni
(4 porcijas)
Jēra gaļas karbonādi liek uz 1 h marinādē, kas pagatavota 200 ml Lielvārdes gaišā alus, piejaucot 20 g čili piparu, 20 g koriandra, sāli pēc garšas, ievilkties tur istabas temp. Izņem jēru no marinādes un ietin pārtikas plēvē, liek 2 h cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 60 °C.
Izspiež 250 ml biešu sulas, lēni vāra ar 10 g agaragara, pievieno sāli, burbuļojot vāra 1 min, atdzesē. Šķidrumu sablenderē viendabīgā masā.
Aptuveni 5 cm plānās šķēlītēs sagriež 200 g ķirbja, ievieto marinādē, ko gatavo, sajaucot 10 ml etiķa, 200 ml ūdens, 10 g cukura, atstāj ievilkties 1 h.
Ņem 40 g koriandra, ieliek uz 10 sek. verdošā ūdenī, atdzesē. Sakuļ kopā koriandru, 40 ml saldā krējuma, izspiež caur pārtikas sietu.
Bezē gatavo, saputojot 2 olu baltumus, piemaisa 40 g viršu medus, 20 ml biešu sulas, izspiež caur garnējamo maisu uz cepamās paplātes vai izmanto ēd. k. bezē cepumu veidošanai, ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī uz 8 min 180 °C.
Izņem jēru no cepeškrāsns, atdzesē, atstājot pārtikas plēvē, ievieto ledusskapī.
Gatavo glazūru. Samaisa 20 g sinepju ar 40 g viršu medus, uzklāj uz gaļas. Paralēli sablenderē 100 g rīvmaizes ar 20 g koriandra. Pārkaisa rīvmaizes masu, kas ieguvusi zaļu nokrāsu, pāri jēram. Sagriež gaļu 2 cm šķēlītēs, izkārto pēc savas gaumes uz šķīvja. Ēdienu dekorē un pasniedz ar zilajiem sīpoliem un meža dzērvenēm.
Recepte no Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta